Sous Vide Kalve Culotte når det er bedst
Kalveculotte egner sig fremragende til Sous Vide og denne her blev min første KalveCulotte men bestemt ikke den sidste i Sous Vide badet.
Ingredienser:
1,4 kg Kalve Culotte
Salt
Peber
Olie til stegning.
Fremgangsmåde:
1. Afpuds din Kalve Culotte så der ikke er nogen sener på undersiden.
2. Rids fedt siden og gnid den i salt og peber
3. Brun den i 1 min på fedt siden på en meget var pande med olie.
3. Brun de andre sider i 15 sek med samme høje varme.
Afbruningen kan man undlade, men jeg kan godt lide at man får lidt ekstra stegesmag ind i kødet ved af brune det af inden man vacuum pakker kødet.
4. Vacuumer kødet og læg det i køleskabet natten over. ( Kan undlades )
5. Kom kødet i Sous Vide ved 56 grader i 10 - 11 timer. ( Jeg gav min 11 timer og den blev måske en smule for mør )
Den overskydende kødsaft fra posen brugte jeg til en lille sovs.