Amo Fødselsdagsboller opskrift:
Ingredienser:
500 gram Hvedemel
100 gram Smør eller Margarine
50 gram Gær
2 dl. Mælk (Ca.)
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker (25 g)
1 tsk. Salt (5 g)
½ tsk. Stødt kardemomme
Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.
Varianter:
100 gram rosiner kan kommes i dejen hvis du ønsker rosin fødselsdagsboller.
Pynt:
Fuldkorns hvedemel
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret og kom mælken i, lad det blive lunt (38 grader) hvorefter du opløser gæren i det.
2. Tilsæt sukker, og pisk æggene sammen og kom dem i.
3. Rør nu resten af ingredienserne i.
4. Dejen skal nu hæve tildækket og lunt i 20 min. til den er hævet til dobbelt størrelse.
5. Slå så dejen sammen og rul den ud til en lang pølse. Del derefter pølsen i 20 stk.
6. Form stykkerne til boller og lad dem efterhæve i 40 min.
6. Imens der efter hæves kan du tænde ovnen så den er klar til at sætte bollerne ind. Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader)
7. Pensel nu bollerne med sammen pisket æg og sæt dem i ovnen i ca 10-12 min.
Frysetips:
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.
Tips til pynt af bollerne:
Drys lidt fuldkornshvedemel over bollerne når du har penslet dem med æg. Det giver en flot professionel finish.