Fedtebrød

Fedtebrøds dej Dej klar til ovnen

Klar til glasur Færdig fedtebrød

Antal: ca. 30 stk


Ingredienser:
125 gram hvedemel
1/4 tsk Hjortetakssalt
125 gram Smør eller margerine
65 gram sukker
65 gram Kokosmel

Til glasur:
100 gram flourmelis
1 hvide af et æg
1 tsk romessens

Fremgangsmåde:

1. Bland alle indredienser og ælt det til det er en smidig og sammenhængende dej,
   der ikke smulre.

2. Del dejen i 3 stykker og lav dem til pølser som ligges på en bageplade med bagepapir.

3. Rul nu dejen ud til lange plade kager, du kan med fordel komme lidt flourmelis på dejen,
   så hænger dejen ikke fast.

4. Bag nu brødet i 10 min til det er let brun i ovnen ved 200 grader (varmluft) 
   eller 220 grader ved alm ovn.

 

5. Når brødet stadig er varmt komme glasuren på og kagerne skæres ud på skrå.

6. Lad det så afkøle på en rist.

Pebernødder

Pebernødder

 Antal: ca. 350 stk
 
 Ingredienser:
 
500 gram margerine
 500 Gram sukker
 2 Dl. Fløde
 3 tsk Ingefær
 2 tsk kanel
 1 Tsk.Bagepulver
 2 Tsk Natron
 ½ tsk peber
 1 kg hvedemel
 
 

 Fremgangsmåde:

 1. Bland alle indredienser og ælt det til det er en smidig og sammenhængende dej,
    der ikke smulre.
 
 2. Del dejen i 10 stykker og lav dem til pølser som lskæres i pebernødde stykker.
 
 3. Tril nu stykkerne til kugler og kom dem på en bageplade med bagepapir.
 
 4. Bag nu pebernødderne i 10-12 min i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) 
    eller 220 grader ved alm ovn.

Gammel daws Pebernødder som oldemor lavede dem.

Ingredienser:

125 g smør
125 g sukker
275 g mel
1 æg
1 tsk. Natron
½ tsk. Ingefær
¾ tsk. Kardemomme
½ tsk. Kanel 
¼ tsk. Hvid peber

Fremgangsmåde:

1. Rør smør og sukker sammen til en Mayonaise agtig konsistens. 
2. Kom nu resten af indgredienserne i og ælt dejen sammen så den ikke smuldre.
3. Rul nu dejen ud i stænger på tykkelse af en tommelfinger
4. Stil nu stængerne i køleskabet natten over
5. Dagen efter tages stængerne ud og skæres i Pebernødde størelse og lægge på en bageplade
6. Bag pebernødderne ved 200 grader i en forvarmet ovn i 8-10 min ( 180 grader ved varmluft ) 

Dr. Oetker Pebernødder Pebernød Krydderiblanding

Pebernødder Her er dejen klar til udruldning

Klar til udskæring  Klar på bagepladen

Ingredienser:

300 g Hvedemel
135 g Sukker
125 g Smør
1 æg str M/L
1 brev Dr. Oetker Pebernød

Fremgangsmåde:

1. Bland hvedemel sukker og pebernød krydderi sammen.

2. Smuldr smærret i blandingen og saml dejen med ægget.

3. Del dejen i 4 lige store dele og rul dem ud i stænger på en fingerstykkelse som derefter stilles på køl i 1-2 timer

4. Forvarm ovnen til 200 grader ( varmluft 180 grader)

5. Skær dem ud i 1 cm tykke skiver og rul dem til kugler som sættes på en bageplade.

6. Bag dem i 8-10 min så de ikke bliver for burne.